Culorile Pantone 2021 – Cum le integrăm în machiaj?

Ca în fiecare an, Pantone dă startul trend-urilor în materie de culoare. Aceste tendințe se aplică desigur și în cazul trend-urilor în materie de machiaj, pe lângă tot ce ține de beauty, modă, și design.

Pentru a le folosi cu succes, ne putem uita la semnificația lor, după cum afirmă Leatrice Eiseman, directorul executiv Pantone Color Institute: „Practică și de necontenit, dar în același timp plină de căldură și optimism, aceasta este combinația de culori care ne oferă putere și speranță. Trebuie să ne simțim încurajați și încrezători, acest lucru este esențial spiritului uman.”

Având în minte tăria celor două nuanțe, putem asocia combinația cu intensitatea unei zile însorite de vară: Ultimate Gray ca un joc de umbre bine conturate, iar Illuminating ca strălucirea și căldura unei raze puternice. Putem surprinde aceste sentimente prin machiaj în diverse moduri, fie cu un smokey eyes contrastant, niste linii grafice bine definite sau un look trendy monocromatic.

Smoked glam✨

Faptul că Ultimate Grey este o nuanță neutră și stinsă îl face să fie relativ ușor de interpretat în machiaj prin clasicul smokey eyes. Cel mai important aspect atunci când utilizăm griuri în machiaj este să lucrăm gradat și cu atenție. Multe persoane evită griul pentru că poate fi mai pretențios la estompat sau poate întuneca privirea prea mult. Folosit în combinație cu vivacitatea lui Illuminating, situația se schimbă. Într-un smokey eyes, cele două culori se susțin una pe alta și creează un efect foarte sofisticat, dacă sunt plasate într-un context de actualitate.

credits: @katiejanehughes
Combinația funcționează foarte bine în cazul unui halo eyes cu mențiunea că galbenul trebuie să fie metalic (sau chiar glitter auriu) și griul mat difuzat cu atenție.

GET THE LOOK! 👇

credits: shari.mua
Purtat de sine stătător, galbenul Illuminating este diametral opus atitudinii reci a lui Ultimate Grey. Este jucăuș și fresh purtat pe toată pleoapa într-un machiaj. Un truc pentru a ajunge cu adevărat la cel mai aprins galben este să folosești un creion sau gel ca și bază, înainte de aplicarea fardului.

GET THE LOOK! 👇

Graphic eyes

Indiferent dacă alegem să purtăm cele două nuanțe separat sau alăturate, machiajul graphic eyes este cel mai ușor de realizat. Pigmenții și formulele anului 2021 au evoluat astfel încât oricine poate apela la tușuri în culori de galben și gri. Secretul îl reprezintă forma pe care o conturăm cu aceste produse, pentru a scoate cât mai bine în evidență privirea.

credits: @olgadann
Dacă machiajul tău zilnic include linia de tuș, este timpul pentru un update! Aplică o linie galbenă la baza genelor ca prim pas, apoi trasează-ți tușul după cum ai face-o în mod normal. Te poți juca și cu un creion auriu pe linia apei pentru a mări optic ochii.

Get creative

Cum arta machiajului nu se limitează la clasicele smokey eyes și tuș, experimentează cu forme, texturi și accesorii. Culorile Pantone 2021 te instigă să ieși din zona de comfort.

credits: @ohhmels
Dacă adori strălucirea, o alegere populară este glitter-ul auriu/galben care poate fi aplicat fie în colțul intern al ochiului, fie pe pleoapa mobilă. Strass-urile sunt un accesoriu încă în trend așa că le poți integra fără rețineri chiar și în machiajele de zi.

În concluzie

Chiar dacă pot părea intimidante, Illuminating și Ultimate Grey sunt nuanțe foarte versatile ce pot fi integrate cu succes în rutina noastră de beauty. 🙋‍♀️🌟

Sperăm că articolul de față v-a inspirat, iar pentru orice întrebare legată de makeup și produse de make-up, nu ezitați să ne contactați pe rețelele noastre de social media. ♥

FACEBOOK

INSTAGRAM

Pentru și mai multe idei citește și Ce purtăm în 2021: Trend-uri de machiaj actuale 👈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.