Ochi căprui: Cum îi punem în evidenţă prin machiaj?

machiaj-pentru-ochi-caprui

Machiajul ochilor căprui este mult mai accesibil decât pare. Ochii căprui ascund o senzualitate aparte care poate fi pusă în valoare cu ajutorul culorilor în machiaj, asta dacă le alegem cu grijă.

Persoanele cu ochii căprui sunt norocoase datorită faptului că, practic, orice culoare se armonizează plăcut cu nuanţa caldă a irisului ochilor căprui. Putem urma o simplă sugestie pentru a-i face cu adevărat să strălucească: adăugarea nuanțelor reci în machiaj. Prin alăturarea culorilor reci (verde, albastru, mov) nuanțelor de maro cald deja prezente la ochii căprui vom descoperi tentele aurii din componența lor. Vom ajunge la acel efect unic de ‘chihlimbar’. 

Ghidul de faţă se adresează aşadar tuturor celor care vor sa integreze mici trucuri în machiajul ochilor căprui. Pornim de la realizarea unor look-uri simple dar de efect, până la conturarea intensă a privirii. Un test înainte de realizarea machiajului: ia un fard într-o culoare rece pe buricul degetului arătător și alătură-l lângă ochi. Ia un fard cald cu alt deget și observă diferenţa odată ce îl alături lângă ochi. Fără îndoială, fardul cald se integrează bine. Dar cel rece face ca privirea să pară mai interesantă.

Machiajul de zi pentru ochi căprui

De departe cea mai purtabilă nuanță rece în machiaj este movul. Verdele și albastrul pot fi ceva mai intense și atrag imediat atenția.

culori reci in make-up
Dacă se recomandă integrarea unor culori reci în machiaj nu înseamnă că trebuie sa acapareze tot look-ul. De multe ori sunt niște culori pretențioase. Le vom pune în contextul potrivit pentru un machiaj purtabil, de zi. Încearcă următoarele idei în rutina de machiaj: 

Trucuri în rutina machiajului de zi

  • Umbrele de bază din pliul pleoapei pot fi realizate cu nuanțe calde de maro ciocolatiu, nuanțe de piersică sau oranj subtil. Prin simpla difuzare a unui fard lila metalic în colțul intern al ochiului vom obține un punct de contrast. Putem adăuga pe pleoapa inferioară și nuanțe mai intense metalice de mov, verde sau albastru.
Conturează ochii căprui cu un creion pentru a-i defini.
Conturează linia genelor superioare cu un creion pentru un plus de definire
  • Un mod simplu de a adăuga culoare unui machiaj de zi pentru ochi căprui este de a contura linia apei (sau conjunctiva). Se pot folosi creioane sau geluri în nuanțe de mov pur, grena, bleumarin, albastru roial, turcoaz.
  • Un truc de machiaj foarte subtil pentru ochi căprui dar care poate schimba privirea cu totul constă în aplicarea unei mascara colorate. Aşadar o mascara nuanţa prunei, albastru închis sau verde închis va defini privirea prin contrast direct cu ochii căprui.
Poți apela la un creion mov pentru a scoate în evidență ochii căprui
Clasica linie de tuș poate fi adaptată și realizată în nuanțe reci. Ca și tip de produse pot fi folosite creioane, geluri, tuşuri lichide. Se pot folosi și rujuri lichide mate și farduri aplicate cu o pensula unghiulară umezită.

PRO TIP: Poţi realiza propria nuanță personalizată de mascara din fard amestecat cu mixing medium. Aplică un strat din mascara preferată înainte de a colora genele pentru un efect subtil, sau defineşte-le direct cu nuanţa creată. 

Machiajul de seară pentru ochi căprui

Motivul pentru care machiajul de seară este mai intens decât cel de zi este unul foarte simplu: trăsăturile feței își pierd din definire în lipsa luminii directe a soarelui. Lumina artificială din restaurante, de exemplu, nu va avea niciodată aceeași putere. Din acest motiv, dacă purtăm un look de seară pe timp de zi acesta poate părea prea definit, prea intens, prea nenatural. Soarele luminează puternic faţa și trăsăturile sunt deja mai definite, chiar și fără ajutorul machiajului.

machiajul reflecta atitudinnea celui care il poartă
Machiajul nu se va limita niciodată la fi doar de zi sau seară. Mai degrabă are scopul de a reflecta și atitudinea celui ce îl poartă. Iar pentru a scoate la iveală personalitatea celor cu ochii căprui putem apela la următoarele trucuri în machiaj:

Trucuri de machiaj pentru evenimentele speciale

Pentru un machiaj de eveniment aplicam nuantele de fard de la inchis la deschis
Concentrăm nuanțele închise la baza genelor, cele medii pe pleoapa mobilă, cele deschise în colțul intern al ochiului.
  • Un look care se potriveşte tuturor: smokey eyes. Faptul că machiajul smokey eyes trebuie sa fie neapărat foarte negru și foarte intens este un mit. Cantitatea de culoare, forma, intensitatea şi mood-ul în sine poate fi controlat din pensula și din produsele folosite.
completare machiaj cu gene false
Genele false contribuie enorm la intensificarea oricărui smokey eyes deoarece adaugă un plus de ‘întunecime’ privirii. 
  • Elementul care trebuie integrat și păstrat în cazul unui smokey eyes este exact acest aspect difuz al machiajului, ca și cum acesta se pierde, ca și cum este ‘fumuriu’. Aşadar dacă vorbim despre un machiaj pentru ochi căprui vom apela la cele mai vibrante nuanțe de mov, verde și albastru și le vom estompa până se pierd în mod natural în nuanța pielii.
Glitter-ul este nelipsit din machiajul dramatic al ochilor
Glitter-ul este nelipsit din machiajul dramatic al ochilor și poate aduce cu adevărat un plus de sclipire mai ales în cazul ochilor căprui.
  • Putem adăuga glitter sau pigmenţi unui smokey eyes pentru a realiza machiajul ochilor căprui. Putem adăuga glitter auriu pe centrul pleoapei mobile, de exemplu, mai ales dacă machiajul smokey a fost realizat cu nuanțe de mov/violet, albastru închis, verde pădure sau turcoaz.
machiaj cat-eye grafic
Se pot integra trucurile machiajului de zi și în cazul celui de seară. Dacă ziua am contura doar linia apei cu o nuanță interesantă de albastru, acum seara putem realiza un întreg cat-eye grafic. Foarte alungit și care acaparează pleoapa mobilă complet, cu același creion sau gel albastru (setat cu un fard în aceeaşi nuanță).

În esență…

machiaj creativ pentru ochi caprui
Persoanelor cu ochii căprui li se permite orice în materie de machiaj!
Însă, cu siguranță există nuanțe, tehnici și trucuri ce pot pune în evidenţă strălucirea lor arămie unică, în acest caz mov/violet, verde, albastru.

Atât timp cât se poate regăsi contrast în machiaj, rezultatul va fi instant mai captivant, mai rafinat. Vă încurajăm să încercați aceste sfaturi data viitoare când vă lăsați purtați de magia transformațională a machiajului.

Sperăm că sfaturile noastre îți sunt de folos! Dacă ai nelămuriri în legătură cu orice tehnică sau produs de machiaj nu ezita să ne contactezi pe rețelele noastre de social media.

Facebook: Makeup Shop Romania

Instagram: @makeupshopromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.