Machiaj rezistent – 4 soluții pentru un look impecabil

machiaj rezistent

Rutina de machiaj nu trebuie să fie o pacoste. Dintr-un moment relaxant, empowering se poate transforma foarte ușor în adevărate crize în fața oglinzii, atunci când lucrurile nu funcționează după așteptări. În acest sens, avem câteva trucuri de aplicare a machiajului pentru ca acele stări zen să nu fie compromise! Fie că e vorba de piele descuamata, corector care mai mult încurcă, mascara ce se scurge sau ruj ce se întinde și dispare, vă prezentăm câteva soluții ce merită încercate pentru a ajunge la un machiaj rezistent.

Piele descuamată 🦎

Prezența cojițelor la nivelul tenului ne poate împiedica să aplicăm fondul de ten în mod corect. Așadar, machiajul feței este compromis, nu are aspect uniform, este încărcat și greoi. Descuamarea poate apărea la tenul normal, uscat dar și la cel mixt. Se poate extinde pe toată fața sau doar local, pe câteva zone mai uscate ale unui ten mixt sau normal, de exemplu. Cauza este hidratarea insuficientă a tenului.

Putem spune că pielea se usucă și se cojește asemeni unei plante lăsate fără apă.

Pentru a stimula procesul natural de regenerare celulară se recomandă un peeling. Celulele moarte se îndepărtează pentru a permite celor noi să se dezvolte. Exfolierea se realizează evitând zona ochilor, întotdeauna prin mișcări circulare cât mai ușoare dar ferme, pentru a ne asigura că lăsăm tenul curat.

Cum pielea trebuie susținută și hrănită, hidratarea este un pas ce nu trebuie neglijat. Indiferent de tipul de ten, probleme pielii se ameliorează atunci când îi aducem aportul de apă necesar. Un ten hidratat este unul elastic, fresh, radiant și cu o tonalitate uniformă.

Textura este vizibil ameliorată, iar fondul de ten, corectorul și fardurile de obraz se estompează într-un mod estetic plăcut. Tratând problemele tenului, vom ajunge întotdeauna la un machiaj rezistent.

Recomandarea pentru un machiaj rezistent 👇

Mascara ce se transferă 🐼

Cu siguranță o problemă foarte comună este mascara ce se scurge pe parcursul zilei. Oricât de rezistentă ar fi formula produsului, machiajul se dizolvă în contact cu uleiul. Asta include și secrețiile de sebum de pe tenul nostru.

Makeup meltdown! Probabil cel mai enervant lucru care se poate întâmpla când vine vorba de machiaj. A se observa că tenul modelului este uleios și prezintă exces de sebum. Putem așadar crea o legătură între tipul de ten și această problemă.
Un ten cu tendință de îngrășare e mai susceptibil să topească mascara. Pentru a evita evenimentul nefericit ne putem pregăti cu un primer foarte rezistent, pudră și straturi cât mai fine de mascara pentru a nu supra-încărca genele. Odată ce pleoapele și zona de sub ochi sunt locked, rezultatul va fi mult mai long-lasting!

Recomandarea pentru un machiaj rezistent 👇

Anticearcănul se strânge 🐵

Tipul de ten contează și în cazul alegerii unui corector sau anticearcăn. Unele formule sunt mai hidratante, altele mai uscate. Cele emoliente sunt potrivite celor cu tenul mai uscat, mixt și matur, iar cele cu textură mai mată sunt recomandate persoanelor cu tenul mai uleios. Aceste criterii influențează direct aspectul și rezistența corectorului.

De notat faptul că absolut toată lumea are riduri fine în jurul ochilor. Este un lucru uman ce ne caracterizează pentru că ne mișcăm, respirăm, trăim. Și odată cu noi, și anticearcănul se mișcă. Ideea este să se miște cât mai puțin 😊
Odată ce am stabilit care este textura potrivită, în funcție de tipul de ten, contează foarte mult cantitatea pe care o aplicăm. În anii trecuți era foarte populară tehnica triunghiului. Desenam cu concealer toată zona de sub ochi sub forma de triunghi și estompam totul cu un burețel. Ne îndepărtăm de acest trend care nu face altceva decât să încarce zona de sub ochi în mod inutil.

Aplicând anticearcănul în mod punctual, strict pe zonele ce necesită iluminare și corecție de culoare, vom ajunge la un efect de lifting. În loc să îl setăm prin tehnica baking, o cantitate mică de pudră este suficientă pentru a ajunge la un machiaj rezistent!

Recomandarea pentru un machiaj rezistent 👇

Rujul nu rezistă 👄

Rujul este un produs de machiaj pretențios dar fără de care nici un look nu este complet. Fie că vorbim, bem, mâncăm sau ne mușcăm buzele, culoarea poate dispărea în doar câteva minute uneori, așa că este important să avem în vedere câteva trucuri de aplicare.

De obicei culoarea de pe centrul buzelor e prima care dispare.
Primul pas pentru un machiaj rezistent al buzelor este exfolierea cu un scrub (recomandăm Makeup Revolution Sugar Kiss) și hidratarea lor corespunzătoare. Ca și tehnică putem opta pentru conturarea în prealabil cu un creion, după care urmează aplicarea rujului în sine, fie că e lichid mat sau clasic.

O altă variantă pentru un machiaj rezistent, ce se dovedește a fi și mask-proof, constă în tehnica stained lips. Presupune aplicarea estompată a produsului astfel încât să păteze buzele. Aplicăm un strat, tapotăm cu un șervețel și repetăm procesul până ajungem la intensitatea dorită. Prin acest proces pigmentul este impregnat pe piele și este mai rezistent.

Pentru mai multe soluții mask-proof makeup citește și

Tips and Trick pentru un machiaj maskproof

Recomandarea pentru un machiaj rezistent 👇

În concluzie

Pentru un machiaj rezistent și veritabil produsele folosite și tehnica de aplicare merg mână în mână.

Sperăm că v-a fost de folos acest mini ghid cu trucuri de machiaj! Pentru orice întrebare legată de makeup nu ezitați să ne contactați pe rețelele de social media. Good luck!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.