Oricât am putea iubi efectul unic al glitter-ului în machiaj, cu siguranță au fost momente în care ne-a pus capac. E deajuns să te machiezi o dată cu sclipici ca mai apoi să găsești particule prin casă pentru următoarele două luni. Pentru a ne bucura de efectele captivante ale glitter-ului și pentru a evita crizele existețiale din oglindă putem urma câteva sfaturi simple de aplicare.
De ce suntem atrași de glitter?
Oamenii ca și specie au tendința de a fi atrași de tot ceea ce sclipește. Teoria este că acest fapt are legătură cu unul din instinctele noastre de bază. Asociem sclipirile, în mod inconștient, cu apa. Așa că, la fel cum strămoșii noștri erau atrași de un izvor strălucind în bătaia razelor soarelui, așa suntem și noi atrași de glitter. Strălucirea este asociată cu vitalitatea, fie că este vorba de machiajul tenului, cel al ochilor sau de ceea ce găsim în mod natural în mediul înconjurător.
Când a apărut prima oară?
În mod fascinant, texturile sclipitoare erau folosite în picturile rupestre, oamenii peșterilor folosindu-se de bucățele de mica pentru a-și înfrumuseța locuințele. Aceeași piatra mica urma a fi folosită și de către anticii egipteni, chinezi, greci și romani, nu doar pentru decorarea picturilor dar și pe post de machiaj. Putem așadar spune că atunci ar fi apărut primul fard shimmer! Oare ce ar fi zis Cleopatra de paleta Nudelicious?
Trecem spre timpuri ceva mai moderne. În anul 1934, mașinistul Henry Ruschmann a găsit o metodă de fărâmițare a plasticului în particule sclipitoare foarte mici. De atunci și până acum, compania sa continuă să învăluie lumea în sclipici. Produce glitter atât pentru produsele cosmetice cât și pentru absolut orice altceva poate fi decorat cu glitter.
Metode de aplicare ale glitter-ului
În machiajul ochilor, glitter-ul poate apărea sub mai multe feluri. Poate fi cu particule mai fine sau mai mari, de o singură culoare sau duo-cromatic, pulbere sau sub formă de gel/eyeliner, etc.
Poate fi folosit subtil în machiajul de zi. Putem să trasăm linii fine cu acesta, să punctăm zonele de lumină din unghiul intern al ochiului, sau să îl presăm ușor pe pleoapa mobilă. În machiajul de seară poate fi folosit fără restricții. Glitter-ul va capta imediat atenția și va scoate ochii din anonimat. Poate fi aplicat în completarea unui cut-crease sau a unui smokey eyes, în culori intense și în multe combinații. Deasemenea poate fi aplicat pe buze (pentru un efect cu adevărat special ce duce spre un festive vibe), pe pomeți (în particule fine, pe post de iluminator), sau absolut oriunde într-un machiaj creativ.


Day & Night Glitter Glue
– o cantitate mică de produs ajută glitter-ul să reziste și să fie ușor de aplicat

1. Lucrează ochii înainte

Dezbaterea secolului din industria make-up artiștilor: ce machiem prima dată, ochii sau tenul? Nici o variantă nu este greșită, ambele prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Cert este că ambele merită încercate și că preferințele sunt subiective. Fără îndoială totuși, în cazul unui machiaj cu sclipici ajută faptul că începem cu machiajul ochilor. Orice fall-out poate fi îndepărtat cu ușurință cu o dischetă demachiantă. 1-0 pentru echipa „încep-cu-ochii”!
PRO TIP: Atunci când demachiem glitter-ul mișcările nu trebuie să fie unele de tragere. Riscăm să agresăm pielea sau, mai rău, ochii. În schimb trebuie să „apucăm” particulele de glitter cu discheta demachiantă foarte bine îmbibată în demachiant.
2. Tapotează cu pudră
O altă tehnică ar fi tapotarea din plin a zonei de sub ochi cu pudră publere. Această procedură duce la uscarea zonei. Glitter-ul căzut va sta la suprafață și va fi ușor de îndepărtat. Particulele de sclipici „se mătură” cu o pensulă cu pudră prin mișcări scurte.
3. Folosește un șervețel
Înainte de a tapota glitter-ul, îndoaie un șervețel astfel încât să se potrivească în mod firesc pe zona de sub ochi. Foarte important este să ții șervețelul nemișcat, pe cât posibil, în timp ce lipești glitter-ul de glitter primer. Înlătură cu grijă șervețelul pentru că particulele pot zbura în orice clipă. Orice ai face…nu strănuta!
4. Folosește bandă adezivă
Dacă totuși s-au împrăștiat câteva particule pe față îți propunem un truc! Ia niște bandă adezivă (poate fi de plastic sau de hârtie) și înfășoară o bucățică în jurul a două degete. Asigură-te că nu e foarte lipicioasă și tapotează de două-trei ori pe dosul palmei. Poți curăța punctele de sclipici cu ușurință fără a deranja fondul de ten de dedesubt.
În esență
Glitter-ul scoate la iveală strălucirea din noi, ne entuziasmează și ne atrage poate fără să ne dăm seama. Ne poate transforma starea de spirit complet: ne face să ne simțim glam and fabulous, asta cu ceva exercițiu și atenție la metodele de aplicare.
Sperăm că vă sunt de folos aceste sfaturi despre machiaj! Nu ezitați să ne contactați pe rețelele noastre de social media pentru orice întrebări legate de make-up!
Instagram: @makeupshopromania
Facebook: Makeup Shop Romania