Cum aplicăm eyeliner în funcție de forma ochilor

Credits: https://www.instagram.com/_sotnikovaa_d/

Hey beauty, let’s be honest! De câte ori era să întârzii din cauza eyelinerului? De fapt, încerci măcar să-l aplici când ești pe fugă? Dacă ești printre puținii norocoși care reușesc să-l facă imediat, you’re awesome, dar pentru noi restul, acest articol va fi un safe place care te va ajuta să te descurci cu un contur ce pune în evidență frumusețea ochilor.

Ciudat sau nu, aplicarea tușului pentru ochi este asemănătoare cu dansul la o petrecere: fiecare o face în felul său. Dacă până acum ai încercat o metodă care te-a lăsat cu un gust amar în timp ce te priveai în oglindă, șă știi că nu aici e sfârșitul. We are here to help you!

Ce greșeli facem prima dată când ne dăm cu eyeliner?

No. 1# Aplicăm tușul dintr-un singur snap al mâinii, fără să ne fixăm puncte de reper.

Pentru că nu toți ne înrudim cu pictori celebri sau graficieni de excepție, tremuratul își poate spune cuvântul când vine vorba de a ne trasa o linie dreaptă în zona ochilor. Punctele de reper, sau „writing dots” așa cum le numim, se pot face de-a lungul formei pe care o anticipăm, pentru a le conecta mai târziu într-o linie dreaptă. Astfel, atunci când mâna nu oferă destulă precizie, te poți opri la primul punct, iar după, va fi mult mai ușor să retușezi pentru un look final dorit.

No. 2# Nu folosim metode care să ne ușureze munca.

Pentru ca linia tușului să iasă dreaptă și ascuțită așa cum ne așteptăm, ne putem ajuta de o bandă scoci. Aceasta se pune de la capătul genelor în sus, oblic, apoi aplicăm eyelinerul de-a lungul ei pentru ca, la îndepărtare, să uităm de orice urmă în plus, nedorită.

No. 3# Nu folosim o bază de machiaj pentru ca eyeliner-ul să reziste.

De multe ori, acesta se întinde sau crapă în timpul aplicării, iar acest lucru nu ne ridică decât nivelul de frustrare. Pentru o aplicare smooth, îți recomandăm folosirea unei baze de machiaj pentru ochi de tipul OFRA Eye gel primer.

No. 4# Nu ne cunoaștem forma ochilor pentru a aplica eyelinerul corespunzător.

Cu toții urmărim pe instagram fete cu „foxy eyes” ce au în postări hashtagul #eyelineronpoint ori #sharpasaknife. Totuși, nu toate avem ochii făcuți pentru linii drepte și ridicate. Nu e nimic rău în asta. Soluțiile există! #wehavehope

Let’s find your type!

  • Semi-hooded eyes

 Dacă pleoapele ochilor tăi au tendința să se încline spre colțul ochilor, iar linia de tuș iese mult prea groasă când încerci o linie dreaptă, atunci soluția ideală e forma de tip mini „bat-wing” Aceasta se trasează cu ochii deschiși, formând un triunghi la marginea ochilor care se conectează cu linia tușului la bază. Pentru această aplicare, îți recomandăm un eyeliner tip marker The Tank Liquid Eyeliner by Milani. Here’s a better explanation:

  • Hooded eyes

Dacă pleoapele ochilor tăi au tendința să acopere colțul ochilor, iar linia de tuș acoperă pleoapa cu totul atunci când deschizi ochii, soluția cea mai bună poate fi o formă de tip „bat wing”. În cea mai mare parte a cazurilor, linia se trasează până la mijlocul pleoapei, nu până la marginea centrată spre nas a ochilor, iar in capăt se realizează un triunghi în urma tehnicii aplicării tușului cu ochii deschiși. Pentru această formă a ochilor, îți recomandăm un eyeliner lichid de tipul Schwing! Black Liquid Eyeliner by theBalm.

  • Downturned eyes

Dacă ai colțurile ochilor îndreptate în jos, îți recomandăm aplicarea eyeliner-ului de la marginea centrată spre ochi până în capăt într-o linie subțire. Extinde codița peste pleoapa lăsată a ochiului și folosește o culoare prietenoasă. Pentru această formă, îți recomandăm un eyeliner tip stick precum Epic Wear Liner Sticks Eyeliner by Nyx Professional Makeup. Dacă vrei să adaugi un efect mai smokey, smudge it!

  • Round eyes

Pentru ochii cu această formă e recomandat să se înceapă din colț, folosind o pesnulă angled și un eyeliner de tip pomade precum Boys`n Berries Wink Gel Eyeliner. Se trage o linie dreaptă în timp ce ochiul privește în jos până deasupra irisului, iar pentru preferința personală, se poate continua. Pentru că acest stil nu avantajează culorile sofisticate, îți recomandăm o culoare intensă și închisă pentru un efect de classy.

Sperăm ca sfaturile noastre să vină în folosul tău, iar eyeliner-ul să devină un must have pentru tine. Cu toate acestea, aplică conturul pentru ochi așa cum crezi tu că arată bine și te face să te simți frumoasă. Ai o multitudine de variante. Exercițiul și răbdarea nu trebuie să iasă din discuție. As they say, never give up trying!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.