Trucuri de machiaj: Totul cu un singur creion de ochi!

De multe ori poate ne lăsam purtați de val ca împătimiți de make-up. Nu ne mai săturăm de tot felul de texturi sclipitoare, formule ultra-rezistente, culori vibrante și blending perfect. Adesea poate trecem cu vederea întrebuințările unui produs simplu cum ar fi un creion de ochi. Vom explora cum cu un singur produs de machiaj se poate realiza un întreg look monocromatic, apelând la câteva trucuri de machiaj.

Cum găsim un creion de ochi ideal?

Pentru cei ce se machiază mereu în grabă, alegerea unui creion de ochi potrivit poate face diferența. Pentru a profita de potențialul său maxim și pentru a folosi aceste trucuri de machiaj, creionul ales trebuie să fie o nuanță neutră de maro. O astfel de culoare va arăta foarte firesc pentru că imită umbrele ce se produc în mod natural pe chip. Cu alte cuvinte culoarea nu trebuie să fie foarte caldă și ciocolatie, dar nici foarte rece și gri. Astfel de creion de ochi va funcționa când punem în aplicare toate trucurile posibile pentru realizarea unui look complet.

Machiaj complet cu un creion de ochi

Apoi vine vorba de textură. Pentru ca toate trucurile să fie valabile, creionul trebuie să fie cremos, ușor de aplicat și maleabil. Trebuie să se seteze singur dar să nu fie waterproof, așadar să nu fie foarte mat ca și finish. Creionul ideal pentru aceste trucuri de machiaj este unul care poate fi estompat, cu care se poate hașura, care poate trage linii precise, rezistă, și totuși rezultatul să fie unul de definire naturală.

Un creion de ochi pe care îl recomandăm

Recomandarea noastra de creion de ochi pentru trucuri de machiaj
Pentru persoanele cu tenul deschis/mediu nuanța potrivită ar fi Boys’n Berries PRO Eyeliner Pencil Dusty Brown iar pentru cei cu tenul mediu/închis Boys’n Berries PRO Eyeliner Pecil Tiramisu
Pentru ca cele 4 trucuri de machiaj sa fie valabile avem nevoie de o ascutitoare profesionala.
Mai avem nevoie de o ascuțitoare calitativă care va asigura faptul că mina creionului este tot timpul pregătită de acțiune. Dacă simți că mina este prea ascuțită, tocește-o foarte puțin pe dosul palmei înainte de aplicare.

1. Sprâncenele fac diferența în machiaj!

Pentru un make-up de efect sprancenele trebuiesc conturate cu un creion de ochi potrivit

Intensitatea sprâncenelor poate fi controlată foarte ușor din creion. Chiar și cele mai blonde sprâncene pot fi definite în mod subtil dacă folosim mișcări scurte și fine de hașurare cu un creion de ochi. Trasează forma sprâncenei pornind de la punctul de arcuire înspre coadă. Revin-o înspre interior hașurând din ce în ce mai ușor pentru un efect faded. Umple golurile și apoi aranjează firele cu o periuță de sprâncene.

2. Smokey eyes subtil

Pentru un make-up de tip smokey eyes putem estompa creionul la baza genelor

Un creion este tot ce îți trebuie pentru a contura un smokey eyes. Poate fi desigur folosit drept bază pentru un look mai complex, dar și purtat ca atare. Asigură-te că aplici o bază de ochi înainte, poți aplica și corector lichid. Aplică creionul pe linia apei, apoi la baza genelor inferioare, la baza genelor superioare și pe pleoapa mobilă înspre pliul ochiului. Folosește-te de creion ca un ghid în cadrul acestui pas, liniile nu trebuie să fie finisate.

Urmează să estompăm aceste linii cu o pensulă plată din păr natural, de tip shader. Recomandarea noastră este Boys’n Berries Flat Shader din păr de ponei pentru că va crește și rezistența creionului în zona ochilor. Părul de ponei va absoarbe o parte din ingredientele emoliente ale creionului, lăsând în urmă pigmentul ce se va seta pe pleoape. Mișcările trebuie să fie ușor de tragere înspre exterior. Creionul poate fi reaplicat până se ajunge la intensitatea dorită.

Dacă vrei să afli mai multe despre diferențele dintre pensulele din păr sintetic și cele din păr natural poți vizita articolul Natural vs. Sintetic – Tipuri de păr folosite în pensulele de machiaj

3. Conturarea trăsăturilor cu un creion de ochi

Putem estompa creionul pe post de conturare crema pentru un make-up al tenului

Poate cel mai non-convențional mod în care vom folosi creionul este cel prin care îl folosim drept conturare cremă. După aplicarea primer-ului, fondului de ten și corectorului, putem schița câteva linii cu un creion de ochi maro neutru pe zonele de umbră. Le desenăm sub pomeți, pe linia maxilarului și bărbiei, lateralele nasului, tâmple, sau oriunde vrem să conturăm, în funcție de forma feței. Estompăm cu mișcări ușoare de tragere și de tapotare cu o pensulă din păr sintetic pentru conturare cremoasă. Sugerăm pensula Boys’n Berries Cream Definer pentru că are perii tăiați în unghi, foarte deși, flexibili, și se mulează perfect pe contururile feței.

4. Buze definite

Putem defini forma buzelor pentru un machiaj monocromatic

Pentru a completa make-up look-ul, putem umple forma buzelor cu acelasi creion. Poți opta pentru un rezultat ombre urmărind conturul buzelor și estompând creionul înspre exterior. Sau poți opta pentru o definire perfectă full colour. Asigură-te că îți exfoliezi buzele în mod periodic cu un lip scrub și că le hidratezi în profunzime cu balsam de buze sau chiar măști nutritive. Orice produs de machiaj ai aplica pe buzele exfoliate și hidratate arată mai bine și rezistă mai mult în consecință.

În esență

Un creion de ochi poate salva orice make-up daca urmam cateva trucuri de machiaj

Puțină inventivitate nu strică în rutina de make-up. Creionul maro de ochi poate părea banal la prima vedere, dar se dovedește a fi valoros când gândim out of the box când ne aventurăm în realizarea unui machiaj. Pe lângă faptul că este numai bun de avut în poșetă, este ușor de folosit pentru începători. Esti și preferat de împătimiți și profesioniști datorită efectului și texturii naturale barely there ce o dă machiajului.

Se poate, desigur, să folosim un astfel de look basic și ca bază pentru un make-up mai complex. Putem adăuga farduri, pigmenți, glitter, gloss sau ruj pe buze, conturare pudră sau mascara de sprâncene. De exemplu nuanțele acestea universale de maro pot fi asociate cu succes cu pigmentul pulbere Boys’n Berries ‘Extasy’ nuanța ‘Butterfly’. Acesta are o bază maro-arămie cu particule strălucitoare turcoaz și roz.

Sperăm că sfaturile noastre vă sunt de ajutor make-up lovers! Dacă aveți orice întrebări legate de tehnici sau produse de make-up, nu ezitați să ne contactați pe rețelele noastre de social media. Good luck!

Facebook: Makeup Shop Romania

Instagram: @makeupshopromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.