Ce purtăm în 2021: Trend-uri de machiaj actuale

Machiajul contribuie la exprimarea de sine. Ca întotdeauna, dar mai ales acum, trend-urile de machiaj se adaptează după mediul nostru și după nevoile consumatorilor. Pe scena trend-urilor, la nivel internațional, se preconizează o afinitate pentru nostalgia anilor 90. Pe atunci ochii erau intens conturați cu negru, pleoapele învăluite cu pigmenți sidefați, iar genele încărcate la maxim cu mascara.

Trend-urile anului 2021 sunt în strânsă relație cu circumstanțele actuale. Datorită purtării măștii poate apărea un dezinteres pentru purtarea rujului. Poate apărea o cerință pentru produse mask-proof, dar și purtarea unui machiaj al ochilor mai detaliat. În același timp, este vremea pentru experimentare. Apar pe piață texturi și reflexii unice (cum ar fi fardurile multi-cromatice). Apar tehnici și trucuri noi, toate pentru a servi unei reimaginări nostalgice a ceea ce înseamnă machiaj.

Boys’n Berries Extasy Pigments nuanțele ”Butterfly” și ”V.I.P” aplicate pe pleoape pentru a obține un efect wet, duo-chrome

Cu siguranță, aceste trend-uri sunt pur sugestive și informative. Suntem în era individualității, o eră în care ”dacă îți place, se poartă”. Cu toate acestea, puțină inspirație nu strică niciodată! Așa că, data viitoare când te pui în fața oglinzii, încearcă un trend. Poate vei descoperi ceva unic pentru tine!

Trend în machiajul buzelor – efectul ”stained lips”

Odată cu purtarea măștii, există un trend de machiaj ce a căpătat și mai multă popularitate. Efectul ”stained lips” implică aplicarea difuză a rujului, în straturi. Astfel, buzele rămân pătate cu culoare, într-un mod natural și fresh.

Un trend de machiaj pe care il poate incerca oricine: stained lips!
PRO TIP: folosește o pensulă din par natural pentru aplicarea rujului pentru o rezistență mai mare, asigură-te doar că o cureți imediat după utilizare

Poți opta pentru un ruj lichid mat cu rezistență mare la transfer. Îl poți tapota ușor cu buricele degetelor sau cu o pensulă ceva mai pufoasă. Poți aplica mai multe straturi, concentrând culoarea înspre interiorul buzelor. Prin tapotarea în această manieră, ingredientele emoliente din componența produsului se vor absoarbe și buzele vor rămâne pigmentate.

Rujul lichid mat Boys’n Berries All Day Matte ‘Vampirella’ este foarte potrivit pentru această tehnică, estompându-se cu ușurință dar păstrându-și pigmentația

Trend în machiajul ochilor – totul pentru a obține ”expressive eyes”

Buzele joacă un rol secundar în momentul actual, în machiaj. Machiajul ochilor e mai important ca oricând altcândva în istoria machiajului. Încă de anul trecut se poate observa popularitatea pe care a căpătat-o tușul grafic ca trend de machiaj. Acesta poate fi de diverse forme, culori și texturi. Acest fapt aduce aminte de creativitatea anilor 60 când adolescentele își decorau pleoapele cu modele flower-power.

Un trend de machiaj ce revine reimprospatat din anii 60, cu texturi, nuante si forme noi: tusul grafic!
PRO TIP: Pentru obținerea unui tuș colorat poți folosi rujuri lichide mate. Lasă-le să se usuce puțin pe dosul palmei înainte de aplicare

Nu e deajuns ca tușul să fie prezent. De multe ori se sugerează ca el să fie cât mai creativ. Dacă nu știi de unde să începi și totuși vrei să experimentezi cu tușul, iată câteva tips & tricks:

1. conturează pleoapa superioară ca de obicei

2. alungește codița de tuș mai mult

3. uită-te drept în oglindă

4. fixează un punct deasupra pliului pleoapei care coincide cu mijlocul pupilei

5. unește codița cu punctul, urmând forma ochiului

Tușul lichid mat Boys’n Berries Flick ”Ebony” este potrivit pentru acest trend datorită formulei. Este extrem de negru, fluid, rezistent. Aplicatorul fin si textura care alunecă fără probleme asigură că liniile trasate sunt foarte precise

Nici o zi fără mascara – ”lash talk”

Aproape întotdeauna mascara salvează un machiaj, oricât de nepotrivit ar fi părut înainte. Mascara perfectă definește privirea și atrage atenția asupra ochilor.

Daca nu stii cu ce trend de machiaj sa incepi, bazeaza-te pe mascara aplicata in straturi consistente
Aplică mascara de la rădăcină spre vârf pentru a le ridica. Acestă mișcare va asigura că produsul este distribuit în mod uniform

Tușul si mascara merg una în completarea alteia. Ambele au rolul de scoate ochii din anonimat. Cumva, avem nevoie de ele acum mai mult ca oricând, pentru a putea comunica din priviri. Pentru o zi în care ești în grabă, câteva straturi de mascara sunt deajuns pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile.

Pentru un produs extra rezistent, recomandarea noastră este Boys’n Berries Magic Nights Mascara. Formula water-proof face față cu brio în sezonul rece de față, dar și în cazul condensului provocat de purtarea măștii. În același timp oferă curbare și volum genelor, fără să le încarce în exces.

În concluzie

Trend-urile în materie de machiaj pe anul 2021 au sens. Ele reflectă nevoia noastră de exprimare, acum când mijloacele noastre au fost limitate de pandemie. Încă o dată se dovedește că valoarea machiajului stă în puterea pe care o oferă celui ce îl poartă. Chiar și sub mască, cu dezinfectantul în buzunar, glamour never really dies!

Pentru mai multe sfaturi legate de obținerea unui machiaj rezistent, citește și Tips & Tricks pentru un machiaj #MaskProof

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.