Fard de pleoape: Cum se aplică pentru un rezultat excelent?

Poate abia începi să experimentezi cu cosmeticele și îți dorești să înveți să realizezi un machiaj ce implică și folosirea unui fard de pleoape; sau combinații infinite de culori, texturi și forme. Oricum ar fi, există câteva indicații general valabile și pentru începători dar și pentru make-up lovers mai experimentați în căutare de tehnici de machiaj. De la plasarea fardului de pleoape și blending, până la setul de pensule, acest articol este un ghid de machiaj menit să simplifice totul în câțiva pași.

Cum sa aplici corect fardul de pleoape

Pe ce se bazează machiajul?

Prin machiaj evidențiem trăsăturile și distragem atenția de la micile imperfecțiuni. Putem chiar transforma întreaga formă a feței, a ochilor, sprâncenelor, buzelor. Totul este un joc de lumini și umbre iar odată ce conștientizăm acest lucru, variantele sunt infinite. În cazul machiajului ochilor, motivul pentru care, de exemplu, estompăm un fard de pleoape maro mediu în pliu este pentru că în pliu deja se formează o umbră în mod natural. Noi doar evidențiem acea umbră și mai mult, prin make-up, pentru un efect mai dramatic. Așadar, pentru început, putem urma luminile și umbrele ce se creează în mod natural.

Lumina și umbra în machiaj
Urmând schema vom aplica farduri mate în nuanțe medii și închise în pliul pleoapei și colțul extern. Vom aplica farduri mate/metalice/sidefate în nuanțe deschise și foarte deschise pe arcada, pe centrul pleoapei, în colțul intern.

Aceasta este o schemă de bază, care, odată urmată, va duce la obținerea unui efect de mărire a ochilor. Se potrivește în mare parte la toate tipurile de ochi și poate fi adaptată. Dacă vrei să afli ce tip de pensule ți se potrivesc citește și Elementele unei pensule de machiaj

1. Cum fac să reziste un fard de pleoape?

Pentru ca fardurile să se aplice cu ușurință, rezultatul să fie curat și machiajul să reziste, se recomandă aplicarea unei baze de pleoape. De exemplu, o cantitate mică de HD Eyeshadow Base de la NYX Professional Makeup face minuni! Pentru un rezultat PRO apelăm și la neutralizarea nuanței pleoapei cu Lifeproof Concealer de la Sleek MakeUP, un corector ce funcționează foarte bine ca primer de pleoape.

Aplicarea corectorului ca prim pas în make-up-ul ochilor
Aplicăm corectorul cu o pensulă plată sintetică Boys’n Berries Concealer Brush și tapotăm produsul și pe arcadă. Acest pas ne permite și corectarea sprâncenelor cu concealer.

2. Cum să realizez un machiaj curat?

Calitatea fardurilor este întotdeauna relevantă atunci când vorbim de fall-out sau de împrăștierea lor. Un fard de pleoape ideal este pigmentat, se estompează ușor și fără pete, este untos la atingere și ”alunecă” aproape. În același timp fardurile ideale nu își pierd din intensitate atunci când sunt suprapuse. Recomandarea noastră sunt paletele Boys’s Berries Cosmetics, o gamă ce se potrivește perfect descrierii.

Pentru a avea mai mult control asupra fardului, scutură pensula după ce o saturezi cu produs. Astfel minimizezi riscul de a păta și de a pune prea mult fard de pleoape deodată.

Scutură pensula de fardul de pleoape pentru a evita împrăștierea în machiajul ochilor
Scutură pensula ușor de marginea paletei. În imagini am folosit paleta de farduri exclusiv mate Boys’n Berries ”Matterial Girl”.

3. Cum să aplic fardul de pleoape?

Concentrează un fard de pleoape mat în colțul extern al ochiului și în pliul pleoapei. Mișcarea este una de tapotare, nu te focusa pe blending încă! Momentan asigură-te că îl presezi pe o zonă cât mai restrânsă, cât mai aproape de baza genelor și cât mai precis în pliul pleoapei. Se recomandă să îl aplici din aproape în aproape, în straturi, fără foarte multă culoare pe pensulă, până ajungi la intensitatea dorită. Astfel eviți petele și îl poți controla mai ușor.

Pentru un machiaj curat tapoteaza fardul inainte de a-l estompa. Nu te focusa pe blending in cadrul acestui pas.
Aplicăm prin mișcări de tapotare nuanța ”Kiss & Tell” din paleta Boys’n Berries ”Matterial Girl” cu pensula Boys’n Berries Tapered Shader din păr natural

4. Cum să realizez blending-ul perfect?

Acum putem trece la estomparea fardului. Important este să ne concentrăm pe margini și să folosim fie mișcări circulare, fie mișcări de ”du-te-vino” cu o pensulă de blending. Aceasta din urmă are un rol foarte important. De cele mai multe ori o pensulă de blending potrivită ne poate ușura munca în estomparea oricărui fard de pleoape. Începem cu pensula curată. Putem să mai adăugăm culoare treptat sau chiar o culoare mai deschisă spre arcadă.

Pentru un blending perfect foloseste o pensula pufoasa de machiaj
Pensula Boys’n Berries Classic Blender Brush din păr natural este potrivită pentru acest pas deoarece lasă în urmă o trecere fină între culoare și piele

5. Cum să îmi scot ochii în evidență prin machiaj?

Acum că am înrămat ochii cu umbre mate, poate că machiajul arată puțin sec și nu foarte interesant. Pentru a le reda sclipirea folosește un fard de pleoape sidefat sau metalic pe centru. Această mișcare va crea contrast în make-up și va pune în valoare privirea. Poți presa fardul direct cu degetul, cu o pensulă plata din păr natural sau cu o pensulă umezită pentru un rezultat de impact.

Adauga stralucire si contrast in make-up prin presarea unui fard metalic sau sidefat pe centrul pleoapei
Trage fardul sidefat sau metalic ușor cu degetul peste fardul mat pentru a le îmbina la margini. În imagine am folosit nuanța ”Champagne” din paleta Boys’n Berries ”Save The Date”

6. Cum aplic fardul pe pleoapa inferioară?

Pornim de la aceleași tehnici de make-up. Aplică un corector pe zona de sub ochi cum a-i face-o în mod normal, concentrează fardul mat în colțul extern al ochiului, apoi estompează-l. Iluminează colțul intern cu un fard de pleoape sidefat sau metalic și îmbină-le ușor la margini.

Pentru un make-up complet nu neglija pleoapa inferioara. Realizeaza un blending cu fardul mat si ilumineaza coltul intern cu fardul sidefat/metalic
Pentru pleoapa inferioară pensulele de make-up trebuie să fie de dimensiuni mai mici. Așadar am folosit Boys’n Berries Classic Shader Brush pentru fardul mat din colțul extern și Boys’n Berries Pointed Shadow pentru fardul luminos din colțul intern

7. Cum să îmi definesc ochii prin machiaj?

Un produs pe cât de simplu, pe atât de eficient, mascara. Faptul că mascara face genele mai negre, mai lungi și dese, aduce un plus de definire oricărui machiaj. Poate de multe ori un look nu are sens până nu intră și mascara în joc. Ca și sfat de aplicare, uită-te în jos în oglindă atunci când aplici mascara pe genele superioare, astfel pleoapa este întinsă și nu riști să te mai murdărești. Când aplici pe pleoapa inferioară uită-te în sus în oglindă, și da, faptul că stai cu gura căscată când aplici mascara ajută! PRO make-up tip! 😛

Un make-up al ochilor poate parea incomplet daca nu finisam cu mascara. Concentreaza produsul in coltul extern pentru un efect de alungire a privirii.
Aplică oricâte straturi de mascara preferi. În imagine am aplicat Boys’n Berries ”Menage a Trois” concentrând produsul spre colțul extern pentru un efect de alungire al ochilor

În esență

Step-by-step-ul de față poate fi un ghid de bază căruia i se pot adăuga o multitudine de forme, nuanțe, combinații de texturi etc. odată ce tehnicile și trucurile de bază sunt stăpânite. Un lucru important este să nu te descurajezi de la prima încercare, să ai răbdare să lucrezi încet și să exersezi cât de mult posibil. Ținând cont de aceste sfaturi vei ajunge la cel mai fin blending!

Blending-ul fara cusur se poate obtine doar prin mult exercitiu si rabdare.

Sperăm că sfaturile noastre îți sunt de folos! Dacă ai nelămuriri în legătură cu orice tehnică sau produs de machiaj nu ezita să ne contactezi pe rețelele noastre de social media.

Facebook: Makeup Shop Romania

Instagram: @makeupshopromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.